keskiviikko 2. joulukuuta 2015

pipruja

Ennen joulua on ihana tehdä ja paistaa pipareita. Haaveni olisi jaksaa joskus tehdä itse piparitaikina, koska se vaan on maultaan parasta (siis raakana). Tänään turvauduttiin Ikean valmispiparitaikinaan, joka oli ihan ok, tosin hieman höttöistä. Taikinakoko oli kuitenkin osuva, koska siitä tuli vain kaksi pellillistä pipareita. Lapset jaksoivat leipoa alusta loppuun ja Simo vielä koristelikin toisen pellillisen tomusokerin ja sirtuunamehun sekoituksella.


Itse en niin pipareista välitä, paitsi kun niiden päälle laittaa sinihomejuustoa tai ne koristelee tuolla makealla tökötillä. Silti pipareissa on sitä jotakin, joulun tunnelmaa. Muistan aina, kun mammalla teimme joulun alla ison kasan pipareita. Kävimme kellarinrappusissa maistamassa kylmää taikinaa, hmm hyvää. Onneksi lapset innostavat minutkin leipomaan niitä, ei varmaan muuten tulisi paistettua...


Herkullista viikon jatkoa!

1 kommentti:

  1. Ihan hyvää tavaraa myös toi Ikean piprutaikina. Ei kyllä niin hyvää kuin ne perinteiset valmistaikinat eikä tietenkään niin hyvää kuin itsetehdyt. Hienot kuvat jälleen kerran!

    VastaaPoista