Isänpäivän jälkeen tuli joulukuu, itsenäisyyspäivä, erinäisiä harrastusjuhlia, Lucianpäivä ja tietysti lopulta joulu. Ihana, rakas joulu. Oli mukavaa: kuusi, ruokaa ja lahjoja sekä ennen kaikkea mukavaa yhdessäoloa. Sitten tuli uusivuosi, joka meni Blokusta pelatessa, ulkoiluttaessa koiria ja syödessä kesärullia. Kivalla vuodella erinomaisen hauska lopetus. Tässä kuvia viime vuoden lopulta ja tämän vuoden alusta.
Nyt on siis vuosi 2018 (itselläni ei ole vieläkään kalenteria, joten olen ihan pihalla kaikesta, enkä osaa käyttää tietokoneen kalenteria, eikä se oikein aja asiaa, kun tämän hökötyksen jaksan käynnistää vain silloin tai tällöin). Ajattelin aloittaa vuoden 2018 blogikirjoitukset itselle rakkaalla aiheella, eli lukemisella. Luen aika paljon sekä lapsille että itselle (saimme juuri Jo Nesbön mainion Tohtori Proktorin aika-ammeen lasten kanssa luettua toista kertaa läpi, tänään illalla alkaa Hobitti), joten on aika luonnollista tehdä jonkinnäköisiä lukulistoja. Hamstraan myös kirjoja, vaikka yritän sitä välttää. Joskus vain löytää sellaisia helmiä, ettei niiden voi antaa olla (ainakin kuvittelen niiden olevan helmiä). Joka tapauksessa vaikka meiltä on paljon kirjoja lähtenyt, on niitä aina myös melko salakavalasti tullut tännekin päin. Eikä siinä mitään, saimme joululahjaksi eteiseen uuden kirjahyllyn...
Tällä hetkellä minulla on kesken joululahjaksi saatu ainakin alkuun huipumielenkiintoinen John Curranin kirjoittama Agatha Christien murhasuunnitelmat -kirja (Agatha Christie's Murder in the Making, 2011), joten sitten, kun saan sen luettua, alkaa varsinaisen lukulistan kirjojen lukeminen.
Tässä on minun lukulistani vuodelle 2018 (katsotaan, miten se elää vuoden aikana):
1. Jukka Viikilä: Akvarelleja Engelin kaupungista (2016)
2. Alexandra Salmela: Antisankari (2015)
3. Donna Leon: Blood from a Stone (2005)
4. John Irving: Garpin maailma (The World According to Garp, 1978)
5. Ernest Hemingway: Joen yli puiden siimekseen (Across the River and into the Trees, 1950)
6. Tshingiz Aitmatov: Kirjavan koiran kukkula (Pegij pes, begutstshij krajem morja, 1977)
7. Virpi Hämeen-Anttila: Käärmeitten kesä (2015)
8. Maksim Gorki: Lapsuuteni (Detstvo, 1913)
9. I. Kozlov: Maanalainen Krim. Muistelmia (V Krymskom podpode, 1948)
10. Maaria Päivinen: On nälkä, on jano (2014)
11. Anna Gavalda: Parempaa elämää (La Vie en mieux, 2014)
12. Peter Benchley: Peto (Beast, 1991)
13. Maeve Binchy: Punapyökin varjossa (The Copper Beech, 1992)
14. Colin Dexter: Rantakadun surmat (The Dead of Jericho, 1981)
15. Agatha Christie: Roger Ackroydin murha (The Murder of Roger Ackroyd, 1926)
16. Paul Auster: Sunset Park (Sunset Park, 2010)
17. Agatha Christie: Syyttävä sormi (The Moving Finger, 1943)
18. Marguerite Duras: Tuska (La douleur, 1985)
19. Aleksandr Solzhenitsyn: Vankileirien saaristo (Arhipelag GULAG) 1918 - 1856. Taiteellisen tutkimuksen kokeilu (Arhipelag GULAG, 1974)
20. Hanna Tuuri: Vihreän saaren puutarhoissa (2010)
21. Paulo Coelho: Voittaja on yksin (O vencedor está só, 2008)
22. Henning Mankell: Väärillä jäljillä (Villospår, 1995)
Voi, miten herkullinen lukulista! Meillä on makuuhuoneessa kirjahylly, jossa on vielä lukemattomia kirjoja. Yhdellä hyllyllä on sekä minulle että Antonille puoliksi jaettu hylly, jossa on molempien lukulistalla olevat kirjat. Sitä hyllyä on mukava välillä tuijottaa ja miettiä, millaisiin seikkailuihin sitä oikein pääsee. Tällä kertaa lukulista on aakkostettu teoksen nimen mukaan (joskus tekijän etu- tai sukunimen, mutta tällä kertaa näin).
Nautinnollisia lukuhetkiä itse kullekin! Onnellista ja ihanaa vuotta 2018!
Aika huikea lista, paljon kirjoja luettavaksi. Oma lista elää jatkuvasti, edellistä järjestystä en saanut juuri lainkaan purettua, kun koko ajan tuli uusia kirjoja joita lukea. Kirjastolainat (5 kpl Musta torni -sarjaa ja Linnunradan käsikirja liftareille -kvintologia) siinä välissä vielä niin mahdoton saada luettua kirjoja järjestyksessä. Kaiken lisäksi kun on niin paljon hyviä, kiinnostavia kirjoja joita ei ole lukenut, mutta haluaisi niin kovasti päästä jo käsiksi!
VastaaPoistaHassua miten se elämä kuljettaa. Yhdessä vaiheessa katsoin vaikka kolmekin elokuvaa illan ja yön aikana, nykyään leffoja tulee katsottua paljon vähemmän. Kirjoja sen sijaan tulee luettua paljon enemmän, kun taas silloin aiemmin ei tietenkään ollut aikaa lukea, katseen ollessa kiinnittynyt kuvaruutuun.
Lukuiloa alkavaan vuoteen <3