maanantai 29. kesäkuuta 2015

Millä todennäköisyydellä...

Tänään oli ensimmäinen hellepäivää lähentelevä päivä pitkään aikaan. Siispä tuumasta toimeen. Pesin koneellisen lakanoita ja sain ne ulos kuivumaan. Aurinko paistoi ja tuuli mukavasti. 

Lähdimme vielä Rauhaniemeen pesemään yhtä mattoa, joka oli syksyn, talven ja kevään parvekkeella (ei siis todellakaan mikään kovin likainen mattoa). Pituutta tällä vanhalla rakkaalla mökiltä meille tulleella räsymatolla on varmaankin noin neljä metriä. Onneksi se on kapea ja kevyt. 

Pesin maton kuunnellen ihmisten iloisesti pulputtavaa juttelua ja naureskelua aina silloin, kun vieruskaverin päälle roiskahti vahingossa vettä. Eräs nainen tokaisi, että pesupaikalle on tultu sillä riskillä, että kastuu (hänellä oli etupuoli aivan märkä). Eipä kastuminen siinä paisteessa ja lämmössä haitannut. Tunnelma oli ihana: kesäinen ja kevyt. 

Heitin maton kuivumaan orrelle ja menin muun perheen seuraksi rannalle. Vesi oli muuten kylmää, vain 11 astetta, kun se muutoin on useinmiten ollut 14. Pulahdin silti uimaan. Antoni oli lasten kanssa rakentanut hienon hiekkalinnan vedenrajaan. Kesä!

Haimme Tampereen kylpylän Classic Pizzasta kaksi pizzaa. Antoni päätti yllättää ja valitsi meille jonkun ihanan thairuoalta maistuvan päällysteen. Oli herkullista! Jos pizzasta voi sanoa, niin tämä oli raikas. 

Saimme iltasella vielä vieraita: pappa tuli meitä naisporukan kanssa moikkaamaan. Oli hauskaa! 

Mutta sitten alkoi sataa. Pyykit! 

Rankkasade ja totaalinen kastuminen. 

Nyt on taas oikein viehättävä ilma. Pääskyset huutelevat ja taivas on sininen. Toivottavasti lakanat ja matto kuivuvat. 

Sääennusteen mukaan huomenna sataa. 

Mikä oli opetus?

Katso sääennuste, ennen kuin alat suunnitella isojen pyykkien kuivaamista ulkona.

Ihanaa viikkoa!


1 kommentti:

  1. Olihan se sade siellä ennusteessa, mutta toisessa vasta klo 20 aikaan. Toisessa hieman aiemmin. Eikä noi sadehommat niin tarkkoja niissä yleensä ole. Nyt oli sen toisen ennusteen kohdalla. Huikea helle, jonka sateen täsmäisku pyyhki pois.

    VastaaPoista