sunnuntai 6. marraskuuta 2016

eräretkellä kaupunkimetsässä

Tampereella on noin sentti lunta, mutta lunta kuitenkin! Eilen ole Pyhäinpäivä, kävimme Kalevankankaan hautausmaalla viemässä kynttilöitä ja ihailemassa valomerta. Söimme vuoden ensimmäiset joulutortut pakkasessa ja joimme höyryävää gögiä. Joku lauloikin hautausmaalla. Ihana tunnelma. Nyt istun yksin kotona ja yritän kirjoittaa esseetä aivokuoresta ja tarkkaavuudesta kognitiivisen neurotieteen näkökulmasta. Muu perhe on iloisesti Halloween-juhlissa. On jo tosi pimeää, kello on kuusi.

Viikko sitten sunnuntaina lähdimme ystäväperheen kanssa Ammejärvelle metsäretkelle. Silloin ei ollut vielä yhtään lunta, vaan jännittävän harmaa sää. Rakensimme majoja ja paistoimme makkaraa. Oli mukava kulkea poluilla ja pitkospuilla. Metsässä olisi hyvä käydä säännöllisesti.

Tunnelmallista ruotsalaisuuden päivän loppua! Lapseni kysyi, että onko tänään ruotsin kielen päivä, Pikku Kakkosessa oli siitä kerrottu. Itse en taas muistanut koko päivää, mutta nyt tiedän. Iloa alkavaan viikkoon! 











2 kommenttia:

  1. Hauskaa, miten viikko sitten oli täysin tyypillinen loka-marraskuun vaihteen harmaa, kostea sää ja nyt on jotenkin täysin epätyypillinen marraskuun sää. Ei tähän aikaan ole koskaan aurinkoista, tuulista ja tuiskuavaa pakkaslumisäätä! No nyt on eikä jatkossa voi enää kommentoida: "ei tähän vuodenaikaan ole koskaan tällaista!" :D

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia, melkein metsän tuoksukin tuntui!

    VastaaPoista