perjantai 25. heinäkuuta 2014

Helle tekee hulluksi

Nyt on kuuma. Hellettä on kestänyt jo monta päivää. Ihanaa ja kamalaa samaan aikaan. Hellehulluutta. On mahtavaa, kun ulos voi mennä vaikka ilman vaatteita tai ainakin hyvin minimaalisissa vermeissä. Ei, että itse menisin, mutta on niin helppoa, kun lapsia ei tarvi juurikaan pukea (aurinkorasvaa ja hattu). Maailman parasta on uiminen, tai omalla kohdallani parempi sana on pulikoiminen, vedestä nautiskelu. Onneksi lähellä on monta paikkaa, minne mennä.

Toisaalta helle tekee äkäiseksi ja äkkipikaiseksi. Vielä kun siihen yhdistää flunssaisen olon, on yhtälö kohtalokas. Tosin pahimmilta raivareilta on, ihme kyllä, säästytty. Helle sallii armon antamisen toisille ja itselle. Ei ole niin väliä, jos lapset sotkevat tai itse ei jaksa joka päivä imuroida. Helle tekee jostain syystä myös intohimoisemmaksi, vaikka voisi kuvitella, että on koko ajan väsynyt... Helteellä menettää ruokahalun, vaikka koko ajan tekee mieli syödä jotain. Helle saa tuntemaan, että ilmassa on jotain epätavallista, jotain, mistä pitää nauttia ja johon pitää tarttua. Kohta se on ohi.

Etsimme tänään varjoa Nalkalan kentältä. Sieltä sitä löytyi ja puuhasimme siellä useamman tunnin. Näimme myös, miten laji nimelta kuplapallo toimii. Aiheutti suurta hupia, kun aikuiset miehet pelasivat jalkapalloa suurien kuplien sisältä. Välillä tippuivat housut ja ainakin tuli kuuma.


Yritetään ottaa kaikki ilo lämmöstä irti, vaikka välillä meinaa epätoivo iskeä, kun on niin hikinen olo. Nyt aion nauttia pienen hetken Pedro Almodovarin elokuvaa Huono kasvatus. Se jäi meiltä eilen kesken, kun väsymys iski (kyllä se aina päivän päätteeksi kuitenkin saapuu - väsymys). Gael Garcia Bernal on siinä aivan uskomattoman ihastuttava naiseksi pukeutuva nuorukainen. Ja se espanjan kieli, se espanjan kieli. Vielä kun sitä oikein korostetaan lähikuvilla, niin voihan sentään. Eikä Javier Camarakaan ole hullumpi naisen vaatteissa, jollainlailla suloinen suorastaan. Kannattaa katsoa, jos hieman omituiset (hyvällä tavalla) elokuvat Almodovarin tyyliin kiinnostavat.

Ihanaa iltaa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti