torstai 26. kesäkuuta 2014

Keskikesän juhla

Juhannus tuli ja meni. Oli ihanaa! Vietimme oman keskikesän juhlamme Haminan Mäntlahdessa, Kaisaniemi-nimisessä paikassa. Lapsuuteni maisemissa. Olisin jäänyt mökille pidemmäksikin aikaa, mutta velvollisuudet Tampereella kutsuivat.

Meidän juhannukseen kuului paljon touhuamista ja hidasta elämää. Tekee välillä hyvää päästä paikkaa, josta puuttuu sähkö ja juokseva vesi. Voisi kuvitella, että ihminen saa sellaisessa paikassa rauhoittua, mutta vielä mitä. Aina on jotain tekemistä. Kun saa aamupalatarvikkeet pois pöydästä ja tiskattua, niin pitää alkaa lämmittää mökkiä ja kun puu- ja sytytyshommat on hoidettu, ehtii hetken touhuta lasten kanssa, kun jo pitää alkaa laittaa ruokaa. Ja sitten on saunanlämmitys ja saunominen ja ja ja. Kaikkea ihanaa! Ja kun kaikkeen tähän todella tottuu, onkin aika lähteä "sivistyksen" pariin.


Luin juhannusviikonlopun aikana Tove Janssonin muumikirjan Vaarallinen juhannus. Se oli hyvin tunnelmallinen valinta valoisiin öihin ja kynttilänvaloon. Miten ihanasti Tove kirjoittaa! Suosittelen kaikille aikuisille lukemiseksi muumeja. Kirjoista löytyy oikea muumien sielu, mitä kieltä ja millaisia tarinoita!

Kaunista kesän jatkoa! Suokoon sääherra meille hieman lämpimiäkin päiviä, sillä tahdon pukeutua kesämekkoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti