sunnuntai 14. joulukuuta 2014

13: lucian päivä

Lucian päivän kunniaksi tänne Tampereelle oli yön ja aamuna aikana satanut lumi. Kaunista!

Hassuinta lumessa oli tämä. Tänään kauniissa Annikin puutalokorttelissa pidettiin Annikin joulumyyjäiset (sama kortteli, jossa kesäisin pidetään runofestarit). Joku oli kirjoittanut blogitekstin, jossa kehui tulevia myyjäisiä ja sanoi, että vaikka annikkilaiset osaavat luoda upean tunnelman pihalleen, eivät he silti osaa taikoa lunta. Mutta kuinkas kävikään? Lunta tuli. Ehkä ilmassa oli sittenkin vähän taikuutta. 


Kävelimme Annikille lumisateessa. Lapset nukahtivat matkalla. Oli kaunista: talot, jouluvalot, lumi, puut, kadut... Annikin ulkopuolella, Osmonpuistossa lapset (ja aikuiset muuten myös) laskivat pulkalla mäkeä. Kaikki oli niin idyllistä. Annikin kortteli oli valaistu lyhdyin ja koko paikka on sanoinkuvaamattoman ihana. Sisäpiha ja seinät ja katot ja rappuset ja pienet nurkkaukset. 


Kiertelimme kojuja ja kaikkea kaunista oli myytävänä. Meillä oli melko pieni budjetti, mutta löysimme lapsille hienot puumiekat merirosvo- ja muihin miekkaleikkeihin sekä itsellemme Tiitu Takalon sarjakuvakirja Tuuli ja myrsky. Ja vähän herkkujakin tuli ostettua: jälkkäriksi vegaanisia minttusuklaabrownieita (en tiedä, miten nämä vegaaniset leivonnaiset tehdään, mutta ne ovat mielettömän suussasulavia ja mukavan tuhteja niin, että pieni pala riittää tyydyttämään suurenkin suklaan nälän) ja kahvilasta joulutorttuja ja glögiä. Sonja nukkuin koko reissun, Simo taas heräsi, mutta oli niin kylmissään, ettei edes lumileikit innostaneet. 


Meillä on huomenna PumPum-myyjäiset (ja leikitykset), joiden valmisteluja olemme tehneet illalla. Aika jännittävää nähdä, millainen meininki huomenna Tapiola-talolla on. Toivon, että monet tulevat katsomaan (ja ostamaan) myyjäisten tarjontaa. 


Mahtavaa lumista yötä (ja jos ei ole lunta, niin lumetonta sitten)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti