tiistai 23. joulukuuta 2014

23: aatonaatto

Meillä tuoksuu kinkku. En tiedä, onko enää kovin muodikasta edes syödä kinkkua, mutta minusta siinä on jotain kovin perinteistä ja kodikasta. Ainakin siinä tuoksussa ja odottamisessa, milloin se on valmis. Meidän kinkku on lähifarmilta ja luultavasti luomua, vaikka eihän siitäkään kai ole sataprosenttista takuuta. Jouluvieraamme ei syö lihaa, joten saas nähdä, millaisen kattauksen saamme huomenna aikaan. Toivon mureaa, kuivahkoa kinkkua, mutta saa nähdä, miten käy. 

Aatonaatto on ihana päivä, vaikka lapset alkavat olla tulisilla hiilillä: milloin on joulu, tuleeko joulupukki meille, mikä päivä tänään on (aatonaatto vai aatonaatonaatonaatonaatto). Kaupoissa kiertely hermostuttaa lapsia, tietysti. Itse yllätyin, kun täällä Tampereella ei ollutkaan mitään mieletöntä ruuhkaa kaupoissa ja kaikkia tuotteita oli saatavilla. Paitsi irrallisia punajuuria, joten jouduin tyytymään etikkaversioihin. 

Lasten pitäisi nukkua, mutta huoneesta kuuluu: Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella (hyvin väsyneellä ja vähän liian korkealla äänellä). 

Kohta se on sitten täällä, jouluaatto. Ihanaa. Hassua, miten yhteen päivään liittyy niin paljon odotusta ja intoa. Joulupäivä on jo vähän sellainen "krapulapäivä" (vaikkei siis krapulaa olekaan), jolloin kuljetaan yöpaidassa ja syödään edellisen päivän jämiä. Ainakin niinä vuosina, jolloin ollaan kotona. 

Eipä tässä kai muuta kuin ihanaa joulua. Rentoutumista, iloa, riemua, hyvää seuraa ja maukasta ruokaa, sopivasti lahjoja ja ehkä vilahdus joulupukistakin! 

Nauttikaa ja nautitaan! 

Menen ottamaan kinkun uunista ja yritän pitää siitä näppini ainakin hetken erossa. Kyllä yöllä yksi pieni maistiainen pitää kuitenkin ottaa, että sitten tietää, mitä tarjoaa. Laitoin muuten tänään aamuyöstä kalan suolaan. Graavikala tekee joulun. Saas nähdä, mitä siitäkin tulee. Laatikot sentään ovat Saarioisten, mutta niistä en itse niin välitä. Rosolli on ihanaa, kunhan sen tekee omalla tavallaan (ei silliä). 

Jännittävää yötä! Aamulla Joulupukin Kuuma linja, vai mitä?



Oliko sopivan sekava kirjoitus? 

1 kommentti: