maanantai 30. marraskuuta 2015

Marraskuun viimeinen

Tänään on marraskuun viimeinen päivä ja syksykin alkaa olla lopuillaan. Lumi suli ja synkkyys jatkuu. Onneksi muutaman kerran aurinko on kurkistellut pilvien takaa, joten toivoa on. Ihanaahan nyt on ollut, raikas ilma edelleen ja metsässä kaunista: vihreää sammalta ja ruskeita lehtiä.


Samalla kun marraskuu päättyy, päättyy myös mukava lukuhaaste (ei tarkoita kuitenkaan, että lukeminen loppuu). Eilen illalla alkoi Marininan Kuoleman käsikirjoitus olla niin jännä, että oli pakko lukea se loppuun, vaikka kello oli jo reilusti yli puolen yön. Kirja oli tosi hyvä, kuten ovat olleet aiemmatkin teokset tässä Kamenskaja-sarjassa. Erityisesti pitää kiittää loistavaa ja hyvin sujuvaa suomennosta, jonka on tehnyt Liisa Viitanen. Itse juoni oli mutkikas ja mukaansatempaava huumorilla höystettynä. Sarja on siitä miellyttävä, ettei se ole liian väkivaltainen tai hurja, vaikka Venäjällä liikutaankin. Anastasia Kamenskaja on hahmona positiivinen kaikkine "vikoineen" päivineen. Suosittelen Marininan dekkareita kaikille leppoisasta jännityksestä pitäville!


Ehdin tänään aamupalan yhteydessä aloittaa uudenkin opuksen. Tällä kertaa hieman erilaisen kirjan (viime aikoina kun dekkarit ovat maistuneet), nimittäin Diane Keatonin muistelmat Nyt ja aina (Then Again 2011). Ainakin alku on mielenkiintoinen. Kirjassa risteävät Dianen oman elämän muistelmat ja tämän äidin Dorothyn päiväkirjamerkinnät. Diane Keaton on yksi suosikkinäyttelijöistäni, joten uskon, että tulen pitämään myös hänen kirjoituksista. Ja eiköhän tänä jouluna tule taas katsottua ihana jouluhömppä Perheen jalokivi, jossa Keaton esittää perheen äitiä, joka saa jouluna vieraakseen kaikki lapsensa puolisoineen ja lapsineen (tai no, lapsenlapsia on vasta yksi, toinen tuloillaan).


Sellaista tänne. Pian on lasten joulujuhla ja sitten alkaakin joululoma. Sitä ennen on vielä itsenäisyyspäivä ja Simon tanssijuhlat, kivaa!


Tunnelmallista joulun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti