maanantai 22. joulukuuta 2014

18 - 22: joulumatkailua

Ajelimme viime torstaina Helsinkiin, kotiseuduille. Tajusin, miten kovasti olinkaan ikävöinyt sitä seutua. Tai en tiedä, ikävöinkö oikeasti Helsinkiä (ja ympäristöä), vai ennemminkin niitä ihmisiä, joita siellä asuu. Oli niin ihanaa ja kotoisaa ajella tutuissa paikoissa, niin luonnollista. Tulimme eilen yöllä kotiin Tampereelle ja sekin oli ihanaa, vaikka pieni ikävä jäikin kaivertamaan. Ikävästäkin, jos jotain positiivista haluaa löytää, voi olla onnellinen, koska sehän tarkoittaa, että jossain on joku tai joitakuita, joista oikeasti välittää. Ihanaa sekin. 

Etelässä (siis Suomen etelässä) oli monta paikkaa, joissa kävimme. Aluksi luulin, että reissusta tulisi ihan kreisi, mutta kaikki meni oikeastaan täydellisesti. Kummipoika oli kipeä perjantaina, mutta voi jo pian paremmin ja hänetkin perheineen ennätimme nähdä. Kummilapsia, vanhempia, siskoja ja veljiä... Oi noita rakkaita! Vahdimme pari päivää veljen koiria ja sekin oli hauskaa. 

Hieno piste kaikelle oli se, että tänään Ideaparkissa shoppailu oli mukavaa. Ihmisiä oli tietysti paljon, mutta ei liikaa. Suurin osa hymyili ja oli kohteliaita, hymyileviä. Vain yksi "tönijä" sattui paikalle, mutta sellaisillekin pitää antaa hieman ymmärrystä, eihän jokainen nauti jouluruokaostoksista. 

Meidän kuusi (eli kasa risuja) on koristeltu. Meinasin, että annan lasten laittaa koristeet ja korjailen sitten itse niitä illalla, mutta lapset tekivät niin hienon risukon, että ei sitä tarvitse korjata yhtään (totuuden nimissä en olisi itse pystynyt yhtä spontaanint tyylikkääseen koristeluun). Punaisia palloja ja jouluisia junanvaunuja. Pienet valot. 

Huomenna saapuvat jouluvieraat: veli ja kaksi koiraa. Sitten voikin rauhoittua joulunviettoon ja vain nautiskella. Joulustressi, mitä se sellainen on? 

Suosittelen muuten virittäytymään joulutunnelmaan gregoriaanisen kirkkomusiikin parissa. Ah, tätä se vanhuus teettää: kaikki rauhallinen viehättää. Saimme eilen matkaan ihanan joululevyn, jossa kuoro laulaa kirkossa perinteisiä suomalaisia joululauluja, sekin on ihanaa kuultavaa. 

Kuvia ehkä olisi, mutta kamera on jossain enkä jaksa etsiä tai siirtää kuvia koneelle. Olen laiska, sehän jo tiedetään. 

Mukavaa talvipäivänseisausta! Kohti valoa mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti