sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Halloweenista isänpäivään

Niin se aika vaan huristaa eteenpäin täällä harmaudessa ja sateessa. Tällä viikolla on satanut ihan joka päivä. Kaksi kertaa taisi aurinko pilkistää pilvien takaa, mutta muuten on ollut harmaata. Pidän sateesta, mutta tämä pimeys ja lyhenevät valonhetket yhdessä sateen kanssa ovat hankalia jaksaa. Kesäsade ja alkusyksyn sade ovat ihan erilaisia. Nyt ei millään jaksaisi mennä ulos, mutta lapset on sinne pakko viedä aina välillä, kun muuten (erästä leikkipuistoäitiä lainatakseni) lapset hyppisivät seinille. Toisaalta, kun ulos pääsee, on siellä aika ihanaa: raikasta ja kosteaa, helppo hengittää (kärsin taas nenän kuivista limakalvoista, onneksi on nenäkannu).

Halloween tuli ja meni. Lauantaina juhlimme SirkusRakkausPumPumin kanssa Tapiola-talolla Kummamamman juhlissa. Oli todella hauskaa! Lapsia (ja aikuisia) oli paljon paikalla, toiminta oli hauskaa (mm. aarteen etsimistä hirviöiden luota) ja musiikki oli hyvää (kapteeni Kalina ja Kummamamma huolehtivat niistä). Herkut olivat maittavia ja kasvomaalaus oli monen lapsen suosikkipuuhaa. Meidänkin lapset tykkäsivät, vaikka aina välillä piti tulla äidin tai isän syliin "turvaan".


Sunnuntaina kävimme Kalevankankaan hautausmaalla katsomassa pyhäinpäivän kynttilöitä. Niitä olikin tuotu sinne todella paljon. Pimenevä ilta ja kynttilät olivat kauniita.


Maananataina koitti Antonin kauan odotettu sappirakonleikkaus. Se onnistui hyvin. Mies sai neljä pientä ja siistiä haavaa, jotka ovat jo parantuneet hienosti. Voi huokaista helpotuksesta, että tuostakin päästiin. Antoni oli sairaalassa vain päivän, eli pääsi yöksi kotiin. Kiitos Karille kuljetuksesta ja lääkkeiden hausta!

Pappa tuli kyläilemään tiistaina. Lapset saivat odotettua savukalaa ja hassua leikkiseuraa. Pikkulegot levitettiin pöydälle ja siinä vierähti kevyesti pari tuntia.

Keskiviikkona oli Huushollia, torstaina satutunti ja ilakat. Käytiin Pikku Kakkosen puistossa sadesäällä. Se ei lapsia haitannut, eikä oikeastaan aikuisiakaan. Perjantaina käytiin ainakin kaupassa. Tiistaina käytiin Simon kanssa kaksin Tallipihalla ostamassa teetä ja kahvilassa. Oli hurja tuuli, mutta onneksi pihan hiekkalaatikko oli suojaisassa paikassa. Näsinpuiston pimeys oli aika jännää.


Eilen eli lauantaina juhlittiin pikkusen minun ja Antonin viidettä kihlajaispäivää. Tehtiin burgereita ja katsottiin Risto Räppääjää (lapset vaikuttivat hieman tähän leffavalintaan). Illalla taidettiin kahdestaan katsoa Harry Potter ja feeniksin kilta. Ai että nuo Potterit ovat hyviä leffoja, aivan kuten kirjatkin ovat erinomaisia.


Ainiin, pitää hehkuttaa! Sain marraskuun ekana päivänä lopetettua kahden kuukauden seikkailun Westerosissa ja niillä kulmilla. Jätin hetkeksi jäähyväiset Martinin mahtavalla The Song of Ice anf Fire -sarjalle. Kirjan seuraava osa on odotettavissa ehkä joskus vuonna 2017. Blah! No, sillä välin ehtii lukea jotain muuta, kuten nyt Paul Austerin New York -trilogiaa.

Tänään ollaan juhlittu isänpäivää, mm. ajelemalla Teiskossa ja käymällä ulkona (harmaassa ja sateisessa säässä). Mun isä ja lasteni isä ja kaikki tuntemani isät ovat ihania!


Iik, nyt on pakko lopettaa. Silta-sarja alkaa ihan justiinsa.

1 kommentti:

  1. Hyviä kekkereitä on piisannut, kyllä. Eilen lauantaina oli myös se lystitunti kirjastolla. Simo ainakin tykkäsi.

    VastaaPoista