tiistai 4. lokakuuta 2016

kirjaimia, tekstiä

Oletteko ikinä kiinnittäneet huomiota ympäristöstä löytyviin teksteihin? Suurin osa niistä on hölynpölyä ja inhottavaa silmäsaastetta (ulkomainokset), mutta hienojakin juttuja löytyy. Joihinkin vanhoihin liikerakennuksiin on esimerkiksi voinut jäädä vanhan kaupan tai parturin nimi. Kaupunki on pullollaan kirjaimia ja tekstiä, eikä niitä aina edes huomio, vaikka monta kertaa olisi tekstin tavannut. Joskus voisi olla hauska tehdä pieni kaupunkikävely, jonka aikana yrittäisi bongata mahdollisimman monta kirjoitettua juttua. Ne voisivat olla esimerkisi tienviittoja, graffiteja, mainoksia, liikkeiden nimiä, liikennemerkkejä... Mikä on yllättävin paikka, mistä tekstiä löytyy? Mikä on kaunista kirjoitusta ja mikä rumaa (sen voi päättää tietysti jokainen itse)? Mitä teksti kertoo, mihin sitä tarvitaan, millaisia tunteita se herättää?

Alla muutama esimerkki mielestäni tyylikkäistä teksteistä.




2 kommenttia:

  1. Koskitalo on aiemmin ollut nimeltään sähkötalo. Hyvännäköinen muutos tehty sen kohdalla. Turpiini puolestaan saa lähtöpassit, kun Uusi päivä -sarja päätettiin lopettaa. Tuosta Tammer-hotellin takaahan poistettiin se Tampella-kyltti.

    VastaaPoista
  2. Täällä Tampereella on jokunen seinäänhakattu teksti jäljellä, suurin osa kouluissa. Ainakin Pyynikin koulun (Hämeenpuiston ja Satamakadun kulma), Aleksanterin kivikoulun (Hallituskadun ja Hämeenpuiston kulma) ja Tampereen palvelualan ammattiopiston (Koulukadulla) seinässä on vielä vanhat tekstit nähtävillä.

    VastaaPoista