perjantai 14. lokakuuta 2016

la grande lessive de l' art 2016

Eilen sekä Amurin päiväkoti että Aleksanterin eskari olivat mukana Tampereen ranskalais-suomalaisen opetuksen järkkäämässä La grande lessive de l' art eli Taidepyykkipäivässä. Ajatus on lähtöisin Ranskasta ja ideana suurin piirtein taitaa olla, että ihmiset voivat tuoda ulos pyykkinaruille tämän päivän aika esiin tekemäänsä taidetta. Siis ihan kuka vain! Tällaiset pienet tempaukset ovat kyllä virkistäviä ja saavat ihanasti aikaan kuhinaa. 

On mahtavaa, miten innoissaan lapset ovat siitä, kun saavat esitellä esimerkisi tekemäänsä taidetta. Se, että vanhemmat lähteävät varta vasten sitä katsomaa, merkitsee lapsille paljon. Voi miten suloista on, kun lapset ovat ylpeitä jostakin, mitä ovat tehneet ja mihin ovat panostaneet.

Taidepyykkipäivän teema oli tänä vuonna hienosti ranskaksi  Matière(s) à penser eli Ajatellaan ainetta. Sonja oli piirtänyt liiduilla kirkkaan syysmaiseman ja Simo oli liimannut mustia paperinpalasia myrskyksi oranssiksi maalatulle pohjalle. Hienoja! Esillä oli paljon hauskoja, erilaisia teoksia.

Aina ei tarvita suurta nimeä taidenäyttelyn järjestämiseen.

Hauskaa syyslomaa ja rentouttavaa viikonloppua!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti