keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Korkeasaari

Yksi lempparipaikoistani Helsingissä on Korkeasaari (Mustikkamaa myös). Eläimet ovat ihania ja on mahtavaa, että niistä näytetään pitävän hyvää huolta. Itse pidän kuitenkin kaikista eniten saaren luonnosta: kallioista, käppyrämännyistä, meren läheisyydestä ja kaikista kasveista. Ei haittaa, vaikka eläimet olisivat nukkumassa, kun saarta on niin mukava kiertää ihan vain kävelemisen ilosta "vapaata" luontoa katsellen. Toisaalta myös erilaisissa taloissa olevat kasvit ovat kiinnostavia. Kävimme syyslomalla Korkeasaaressa ja Amazonia-talossa kukkivat monet kasvit (valitettavasti en tiedä niiden nimiä) ja linnut lauloivat.

Syksy ja talvi ovat hyviä aikoja vierailla saarella. Silloin vierailijoita on paljon vähemmän kuin kesällä ja jos eläimiä tahtoo nähdä, niin ne ovat virkeitä ja usein puuhailevat jotain. Näimme tällä kertaa mm. pöllöjä, tiikereitä, leijonan, leopardeja, ilveksen, saukon, pesukarhuja, villihevosia, gaselleja, kameleita, ötököitä ja käärmeitä, lintuja, metsäpeuroja, karhun, sammakoita ja varmasti monta muutakin. Ilma oli viileä, mutta silti mukava, ei liian kylmä eikä kostea. Luonto hehkui ruskaa. Lapset jaksoivat kävellä vaikka kuinka monta tuntia ja tutkia kaikkea. Huomasin, että olin valokuvannut ennemminkin lasten tutkimisia kuin varsinaisesti eläimiä (alla olevat kuvat ovat ajallisesti käänteisessä järjestyksessä, mutta en osaa niitä siirtää nopeasti ja helposti toiseen järkkään, joten olkoot näin).

Suosittelen  vierailemaan Korkeasaaressa syksyllä ja talvella! Rautatientorilta pääsee kätevästi bussilla portille asti.
















1 kommentti:

  1. Korkeasaaressa on aina kiva käydä ja juurikin noiden mainitsemiesi asioiden takia. Milloinkohan viimeksi oltais käyty siellä syksyllä?

    VastaaPoista