keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Musiikkia ja muuta kivaa

Keskiviikko on meidän Huusholli-päivä. Silloin mennään koko perheen voimin leikkimään, laulamaan ja syömään Amurinlinnan Huusholliin, jossa on keskellä viikko Avoimet ovet. Siellä on paljon (siis PALJON) eri-ikäisiä lapsia ja heidän vanhempiaan (välillä myös isovanhempia). Huusholli sijaitsee ihan tässä meidän lähellä, joten Simokin jaksaa kävellä sinne. Olen kolmannen käyntikerran jälkeen todella tykästynyt paikkaan.


Ohjelmaan kuuluu ensinnäkin vapaata leikkimistä ja oleskelua. Aikuisille on tarjolla teetä, kahvia ja sanomalehtiä, lapsille leluja ja pelejä. Kymmeneltä on taaperomuskari, johon kyllä Simokin osallistuu. Siellä ohjaaja laulattaa ja leikittää sekä lapsia että aikuisia. Muskari alkaa aina kappaleella "Limpsin lampsin jalkapatikalla, patikalla joo, köröttelen pöröttelen kympin ratikalla, ratikalla joo". Biisi jääkin sitten soimaan koko loppuviikoksi päähän. Tykkään tosi paljon siitä, että kun kyseessä on pienten lasten juttu, voivat taaperot tehdä välillä omiaankin, ei ole niin vakavaa, jos ei jaksa koko ajan keskittyä laulamiseen. Simo ja itseasiassa Sonjakin on jo niin isoja, että he jaksavat hyvin puolituntisen ajan kuunnella ja seurata ja olla mukana. Kotona leikitään muskaria ja Simo on ohjaaja.

Kello puoli kahdentoista varjoteatteri on super. Ekalla käyntikerrallamme kuulin puhuttavan jostain Pekasta ja luulin, että teatteria vetää joku Pekka-niminen tyyppi. Kyseessä on kuitenkin ohjaajan liikuttelema pieni villainen nukke, jonka nimi on Pekka. Pekka seikkailee erilaisissa tilanteissa ja kankaalle heijastuu juttuja. Hauskaa! Tänään mukana oli karttapallo, josta etsittiin mm. Suomi ja USA. Simo sai myös kertoa Espanjaa etsittäessä ylpeästi, että Ninni ja Manu ovat Espanjasta. Mukana toiminnassa on muuten yllättävän paljon ulkomaalaisia, mikä on piristävää.


Pekan jälkeen päästiin syömään lihakeittoa. Ruoka Huushollissa on hyvää keittoruokaa. Hintakin on meidän perheeltä vain kuusi euroa. Keiton lisäksi ateriaan kuuluu leipää ja kurkkua sekä maitoa tai vettä. Mahtava peruspaketti, joka maistuu lapsille todella hyvin. Papu söi kaksi lautasellista keittoa ja Simo yhden lisäksi monta leipäpalaa. Mukavaa on se, että aikuisetkin saavat syödä.


Ei tunnettu ennalta yhtään huushollilaisia, mutta pikku hiljaa sitä tutustuu ihmisiin. Kaikki tuntuvat mukavilta, eikä yhtään pelottavaa tai tylsää tyyppiä ole tullut vastaan. Lasten kautta on helppo alkaa puhua vaikka mistä. Huippua, että löydettiin tämä paikka ja ihan läheltä kotia vielä.

Ainiin, unohdin mainita, että joka kerta on joku hauska maalausjuttu. Tänään tehtiin (siis lapset tekivät) sabluunalla sieniä. Sonja tosin taisi maalailla jotain muuta, mutta hienon kuvan hän sai aikaan. Simo tykkää lähinnä maalata (erityisesti telalla) eikä väliä, miltä kuva näyttää. Meidän ihanat pienet picassot.

Huushollin jälkeen lähdimme leikkipuistoon odottelemaan lasten konsertin alkamista, sillä Amurinlinnan Huushollin housebändi esiintyisi siellä. Väinö Linnan puisto on meidän lähileikkipuisto, kiva sellainen (tosin joku remontti on kai tulossa). Tänään siellä pidettiin Amuri elää -tapahtuma, joka oli ikäihmisille suunnattu, mutta jostain syystä myös tuo lasten konsertti oli saatu mukaan. Papu nukahti ennen kuin ohjelma ehti alkaa, mutta Simo oli innolla mukana. Lapset saivat mennä laukkaamaan ja opettamaan laulaen hepaa sanomaan ihahaa (eikä ihanaa). Yllätyin, miten Simo oli niin mukana touhussa, eikä yhtään arastellut lähteä yksin juoksemaan muiden lasten mukana (lapsijoukkojen voima on ihmeellinen). Oli hauskaa!


Kotona ei tainnut tapahtua muuta ihmeellistä kuin että Simo etsi roskikseta jotain pientä metallivipua ja levitti kaikki roskat lattialle. Ja tietysti sattui niin, että tavallisten roskien seassa oli juuri tällä kertaa kaikki bioroskat. Nam. Onneksi minulla on ihana mies, joka siivosi roskat lattialta. Ja löysi Simolle sen vivun (liittyi jotenkin parkkitaloon, älkää kysykö enempää).

Sellaista tänään. Oli muuten yllättävän synkkä päivä. Siinä mielessä yllättävän, että oli kumminkin tosi lämmin. Olisi varmaan pitänyt sanoa, että oli synkkä, mutta yllättävän lämmin päivä. Jeps.

Mukavaa loppuviikkoa!

4 kommenttia:

  1. Huushollissa on kivaa ja on hauskaa, että oppii jo pikkuhiljaa tuntemaan porukkaa. Viime talvena ei oikein saanut kontaktia juuri kehenkään, kun kävimme Simon kanssa temppukoulussa. Nyt on paljon parempi fiilis. Onhan Simppanenkin toki vuoden vanhempi, mutta silti.

    VastaaPoista
  2. Huusholli kuulostaa niin ihanalta paikalta! Oispa meilläkin jotain tuollaista täällä! Meidän muskarissa lauletaan myös "metrolla mummolaan" laulua ja te tuutte siitä mieleen, kun teidän mummalaan pääsee metrolla! Kiva teksti!:)

    VastaaPoista
  3. Ihana Simo! <3 Ja Papu <3 Sanokaa paljon terveisiä (HOLA) lapsille! Ihana lukea teiän kuulumisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terkut menee perille! :) Ja taksin teille myös. Oli ihana nähdä ja toivottavasti viimeistään jouluna törmätään taas.

      Poista