tiistai 30. syyskuuta 2014

Katutaidetta luvalla ja lasten kanssa

Sunnuntaina oli hieno päivä monellakin tapaa. Muutaman päivän kylmän ja tuulisen jakson jälkeen tuli vihdoin lämpimämpää: aurinkoi paistoi ja tuntui melkein helteeltä (varsinkin, kun oli varustautunut kylmään säähän). Sitten oli lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPumin ja katutaidetarvikkeita myyvän Paine Art Supplyn yhteistapahtuma "Koko perheen katutaidepäivä" Näsinpuiston ja Mältinrannan tuntumassa. Päivää oltiin valmisteltu jo hieman etukäteen viikolla, mm. maalaamalla työmaa-aitaa pohjamaaleilla ja tekemällä esimerkkiseinä. Hieman jännitti sään suhteen sekä sen, että kuinka paljon porukkaa paikalle olisi tulossa. Mutta kaikki meni (ainakin omasta mielestäni) täydellisesti. Sää suosi, ihmisiä oli sopivan runsaasti, maalit riittivät, ohjaus oli huippua, musiikki soi ja tekemistä riitti ihan kaiken ikäisille. Meidän lapset viihtyivät paikalla sellaiset seitsemän tuntia eikä tylsää hetkeä tainnut olla. Sonja tietysti nukkui päiväunetkin.

Työmaa-aidalle syntyi todella värikäs, iloinen ja innostava kokonaisuus. Kuvia tekivät lapset ja aikuiset yhdessä (pääosassa kuitenkin lapset). Lapset olivat kaikenikäisiä taaperoista teini-ikäisiin. Kävimme tänään kurkistamassa, millaiselta seinä näytti ja sieltä löytyi ihania yksityiskohtia. Kekseliäitä ja hassuja hahmoja, jätskejä ja leivoksia. Nam! Aloin jo itse harkita, että ehkä pitää käydä ostamassa muutama spraymaali ja tehdä hauskoja sapluunoita ja mennä jonnekin maalaamaan. En edes tarvitsisi suurta seinää, vaan ihan pienen palan. Sanomalehtikin kelpaa paremman puutteessa. Hih.

Kuvasin tänään koko seinän. Ongelmia aiheutti aurinko sekä seinän edessä olevat puut. Mutta kyllä näistä kuvista jonkinlaisen kokonaiskuvan saa. Pientä säätöä ja viimeistelyä on vielä maalaukseen luvassa, mutta muutoin tältä se näyttää:














Kun lopullinen työ on koossa, täytyy vielä ottaa uudet kuvat. Paras juttu tässä on se, että pohja on tosiaan kokonaan maalattu eikä ns. tyhjiä aukkoja jää minnekään. Mukana oli ihan oikeita graffitimaalareita, joilta lapset saivat hyviä neuvoja ja ideoita. Toivottavasti tällaisia maalaamis- ja katutaidemahdollisuuksia saadaan jatkossakin. Onhan tämä väripläjäys paljon hienompi kuin muutamalla tägillä huonosti tuhrittu oranssi seinä. Vai mitä mieltä olette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti