sunnuntai 1. joulukuuta 2013

1. On lunta tulvillaan, tää raikas talvisää...

Ihanaa joulukuuta ja joulun odotusta!

Maassa on paljon lunta, joulurisu loistaa parvekkeella, kynttilöissä palaa tuli ja olohuoneessa on jouluruusu. Eipä sitä juuri muuta tarvita hyvään joulunalustunnelmaan.

Elinan joulukalenteri -blogin kirjoitusta en aio enää jatkaa, mutta innokkaille lukijoille tiedoksi, että kannattaa käydä kurkkimassa täältä, mitä kivaa meille tapahtuu ennen (ja jälkeen) joulua.

Tänään saimme nauttia ulkona auringosta (sulatti erään ulkona kohtaamamme lumiukon niin, että porkkananenä putosi) ja lumesta. Saimme vihdoin kaivettua Simolle varastosta kauan kaivatut sukset ja liukurit (pulkka ja Stiga saavat viedä odottaa). Simo hiihti hyvän matkan meidän pihasta leikkipuistoon ja onnistui Antonin avustuksella laskemaan suksilla muutaman mäenkin. Me Sonjan kanssa tutustuimme liukureihin. Jo viime talvena totesin, että liukuri on ykkönen. Sitä on helppo kuljettaa mukana, se on (ehkä) turvallisempi kuin rattikelkka ja se on helppokäyttöinen. Onhan perinteinen pulkka ihana, varsinkin, jos takapuolen alla on lämmin talja. Stiga taas on minun makuuni aika pelottava, mutta perheen miehet ovat tietysti eri mieltä. Sonjaltakaan ei varmasti mene kauan, että hypää Stigan selkään. Hui!


Ulkona oli ihanaa. Käytiin vielä illalla puistossa. Tällä kertaa meillä oli mukana lasten lumilapiot ja Antonin autolapio (sellainen lyhytvartinen). Todettiin, että lapioillakin voi ihan hyvin laskea, vaikka pitkä varsi voi olla vähän hankala.


Iltapäivällä saimme ihania yllätysvieraita, kun kummisetäni vaimoineen ja kummisedän siskö miehineen tulivat piipahtamaan meillä. Oli todella hauska vaihtaa kuulumisia hauskojen ihmisten kanssa pitkästä aikaa.


Ainiin, aamulla avattiin tietty joulukalenterit. Lapset saivat Lego-kalentereista ukkelit (Simolla poliisi, lippis ja muki, Sonjalla tyttöhahmo) ja partiolaisista tuli tuttuun tapaan kynttilä. Muistin, että oltiin saatu Aamulehdeltä joulukalenteri ja sieltä pompsahti esiin lumiukko. Tonttu Toljanteriakin katsoimme telkkarista (siis tietokoneelta), ihana jouluperinne!

Rauhallista ensimmäistä adventtia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti