perjantai 6. joulukuuta 2013

5. Lumi on jo peittänyt kukat laaksosessa...

Ihanaa, täällä sataa lunta. Päivällä ja nyt illan aikana on satanut aika paljonkin. Kunpa vaan lumi pysyisi maassa.

Lumi toi mukanaan mummin ja ukin tänne Tampereelle. Olimme rautatieasemalla heitä vastassa. Onneksi juna oli pikkusen myöhässä, joten ehdimme kerrankin ihan laiturille asti. Matkalla asemalla poikksimme katsomaan juuri avattua Joulutoria Keskustorilla. Siellä oli ihania pikkupuoteja ja mukava tunnelma. Ainoastaan yksi sininen valokuusi pisti hieman silmään, mutta muuten oli todella kaunista.

Tänään oli oikea menopäivä. Antoni lähti heti aamusta parturiin ja tilaamaan kinkkua. Antoni oli jollain kävelyreissulla kulkenut Pyynikin liha -nimisen kaupan ohi ja nähnyt kyltin: muistathan varata kinkkusi ajoissa. Niinpä ajattelimme, että lähikinkku voisi olla kiva juttu. Nyt meitä pitäisi odottaa kolmen kilon pallura jouluaatonaattona. Rakas veljeni tekee toivottavasti graavilohta jouluksi, sillä se kruunaa koko jouluruokahommelin. Graavilohi, kinkku ja rosollikastike (sellainen kermavaahtojuttu). Suklaa. Punajuuri. Juustot. Päärynäpiirakka. Glögi. Luumurahka.

Niin, siis Antoni kävi parturissa, lihakaupassa ja sitten vielä Tallipihalla hakemassa jouluteetä kaksi pussia, ettei ihan heti lopu. Jostain kirpputorilta löytyi Simolle rättisitikka ja Sonjalle muumikirja... Me muut "rehkimme" sillä aikaa itsenäisyyspäivän piirakan kimpussa. Leivoin porkkanapiirakkaa, jota saamme huomenna maistaa. Lapset eivät jostain syystä innostuneet ollenkaan leipomisesta. Sonja leikki nukeilla omassa huoneessa ja Simo katsoi tietokoneelta muovailuvahamainoksia (muistuttaa ihan sitä, kun lapsena tuijotettiin tv-shopin mainoksia niin haltioituneina).

Illalla haettiin mummi ja ukki meille. Käveltiin läpi kauniisti valaistun kaupungin. Istuttiin legojen äärellä ja syötiin iltapalaa. Ihasteltiin ihanaa lumisadetta. Vaihdettiin kuulumisia.

Sellaista täällä tänään. Ihanaa, kun talossa on porukkaa! Kaikki nukkuvat paitsi minä ja Antoni. Tänään ei kyllä katsota elokuvia, vaan luetaan hetken aikaan. Päästiin retkeilemään patjoille olkkariin, hauskaa. Lattialla nukkumisessa on jotain niin kodikasta.

Hehkeää huomista itsenäisyyspäivää!

1 kommentti: