tiistai 17. joulukuuta 2013

17. Joulunviettomme alkaa jo toukokuussa, porsailla silloin on herkut suussa...

Juicen Sika on klassikko, joka on vaan ihana. Hassu ja ihana. Vähän myös kamala.

Tänään ei oikeasti tapahtunut mitään ihmeellistä. Käytiin ostelemassa etukäteen kaikenlaista jouluruokiin tarvittavaa: jauhoja, pähkinöitä, punajuuria, perunoita, voita, minimozzarelloja, lihahyytelöä, pakasteherneitä, sokeria, glögiä, säilykepäärynöitä, porkkanoita, taateleita, etikkaa (miten vaikeaa voi olla etikan valitseminen!), suklaata... Herkkuja siis tiedossa.


Olin valmistautunut kamalaan ostosreissuun, varsinkin, kun Simo sanoi, ettei halua istua ostoskärryssä. Mutta kaikki menikin hyvin päin. Simo oikeasti auttoi etsimään tavaroita (okei, juoksi ja kiipeili siinä välissä) ja sai monta kaupassa asioivaa vanhusta hymyilemään. Kauppa oli myös melko tyhjä, eli ostoksia sai tehdä rauhassa. Mahtavaa, kun nyt on kaikki sälä ostettu, vielä pitää hommata maito- ja kalajutut, mutta ne menee helposti maanantaina, ehkä. 

Muuten oltiin kotona. Odoteltiin kylppärin lattian silikonien korjaajaa, joka tuli ja teki hommansa siististi ja nopsasti. Huomautti, että osa kylppärin laatoista ei ole kunnolla kiinni lattiassa. Kiva. Täytyypä informeerata vuokraisäntää. 

Katsottiin lasten kanssa Totoroa, se on kyllä aivan ihana leffa ja suomenkieliset duppaukset toimivat todella hyvin. 


Taas aika meni hurjan nopsasti niin, että illalla oli jo myöhä, kun kerettiin saada lapset petiin. Toisaalta nukahtivat heti satujen jälkeen. 

Eipä tässä nyt muuta. Huomenna auton nokka kohti Tuusulaa, Vantaata ja Helsinkiä. 

Ohessa muuten muutama kuva viime vuodelta näihin aikoihin. Silloin lapset olivat pikkiriikkisiä ja maassa paljon lunta. 


Nauttikaa!

P.S. Tänään on katseluvuorossa meillä aikuisilla yksi lempparijoululeffoistani, eli Skipataan joulu. Se on hulvaton, hauska ja nolotusta aiheuttava. Kunnon peruskomedia, joka saa hyvälle tuulelle. Ensin sählätään, mutta lopulta vietetään ihana joulujuhla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti