sunnuntai 22. joulukuuta 2013

22. No, onkos tullut kesä nyt talven keskelle...

Toissapäivänä ihailin, kun äitin pihalla kukki pienet suloiset orvokit. Pidän kovasti orvokeista, mutta ne kuuluvat ehdottomasti alkukesään. Näin talven alussa pidän enemmän lehdettömistä puista ja tummista havuista. Täällä on tänään satanut ihan kaatamalla. On tosi synkkää ja mustaa, eli kai se on myönnettävä, että musta joulu on tulossa. Mutta ei se mitään, eiköhän itse joulu ole silti kultainen. Toivottavasti.

Tänään oli tarkoitus mennä katsomaan Särkänniemeen Koiramäen joulua, mutta ajateltiin, ettei siellä olisi ehkä kovin hauskaa, kun sataa kaatamalla. Jätettiin se nyt väliin, katsotaan, jos vielä ehditään loppuvuodesta (päiviähän on vielä muutama jäljellä joulun jälkeenkin).

Pojat kävivät hakemassa kinkun Pyynikintorin lihasta. Huomenna pitäisi se paistaa, saas nähdä miten onnistuu. Kerran aiemmin ollaan itse kinkku tehty ja se oli kyllä ihan paras. Mä kävin Sonjan kanssa hakemassa lahjajuttuja (on se niin helppoa, kun voi netissä valkata ja käydä vaan kassalta hakemassa). Kuulostaa varmaan kurjalta sanoa näin joulun alla, mutta oli aika ihanaa kävellä sateessa, kun ei tervinnut välittää, että kastuuko vai ei. Tarpeeksi vain vaatteita päälle ja menoksi. Kävelin joulutorin läpi ja sen herkullisessa tuoksussa tuli kyllä ihan hyvä joulufiilis.

Simo

Antoni ja Simo odottelivat meitä Pyynikintorin leikkipuistossa, jossa Simo laski liukumäkeä suoraan vesilätäkköön. Oli kyllä aika veikeän näköistä. Hiekkalaatikkokin lainehti vedestä. Pohjalla oli vielä mukava jääkerros, jossa oli hauska liukastella.

Siinäpä ne päivän tärkeimmät. Saatiin äitiltä erilaisia papereita, mm. rulla, josta voi vetää ihania pitkiä piirustuspapereita. Laitetiin sellaisia lattialle ja niihin oli tosi hauska piirtää.

Sonja

Huomenna olisi vielä kauppapäivä, jaiks! Veliveikkanen koirineen tulee myös huomenna, jee! Pitää myös leipoa päärynäpiirakka ja tehdä puolukkapannacotta, kivaa!

Tunnelmallista jouluaatonaatonaattoa ja huomista aatonaattoa!

P.S. Kuvissa on lasten Maijalta saamat joulukuusenkoristeet, jotka on meidän hienossa joulu"kuusessa". Muita koristeita siihen ei valon lisäksi tulekaan. Paitsi meidän aikuisten saamat sydämet. Ihanat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti