sunnuntai 8. joulukuuta 2013

8. Soihdut sammuu, kaikki väki nukkuu...

Lapset tykkäävät tuosta otsikon laulusta. Sonja laulaa: "minä ja minä, minä ja minä."

En enää muista, mihin meidän aamu katosi. Yhtäkkiä kello oli niin paljon, että oli aika syödä lounas. Tai ensin tehdä se ja sitten syödä. Onneksi makkaraminestrone on helppo ja nopeaa valmistaa, siinä ei nokka kauan tuhissut.

Päivän kohokohta oli kuitenkin se, että pääsimme vihdoin ostamaan telkkarin. Ei leffojen katsomisessa tietokoneelta ole mitään vikaa, mutta kun tuo cd-asema alkaa reistailla. On kivempi katsoa leffaa niin, ettei koko ajan tartte miettiä, että onnistuuko katsominen loppuun asti vai ei. Bluukkarisoitin meillä jo onkin, eli tänään katsotaan taatusti jotain vähän isommalta kuvaruudulta. Ja ei, emme halunneet jättimäistä telkkaria omituisilla ominaisuuksilla, vaan siron pienen töllön, joka on täydellinen meidän olkkariin. En ikinä kuvitellut, että voisin rakastua televisioon...

Lapset nukahtivat autoon, joten ajelimme pienen reissun jossain Ruutanassa päin. Kuuntelimme viime loppuvuoden lempparilevyä, eli Karri Koiran K.O.I.R.A.a. Ihana tunnelma! Lumiset tiet, vanhat omakotitalot, jouluvaloja sopivasti, mustat ojat lumen keskellä, jossain oli aitauksessa suloinen pörröinen hevonen. Erityisen kodikkaita olivat punaiset kapeat puutalot omenapuiden siimeksessä, ikkunoista loisti lämmin valo ja pihalla oli paljon lunta. Matkalla taisimme nähdä ainostaan yhden vähän räväkämmän jouluvalokyhäelmän, jossa pukki ajaa porolla ja valojen väreinä on sinistä, vihreää ja punaista. Muutoin tuolla maaseudulla oli todella rauhallista, myös silmälle.

Kaupasta löytyi oikea töllötin ja poikien kärryyn löysi myös tiensä Walle-elokuva. Oli ihanan hiljainen ostospäivä, pahin jouluryysis on tietysti vielä edessä. Huh! Kotona katsottiin Wallea ja askarreltiin hieno joulutori. Simo sai (missäköhän Sonjan kirje viipyy) pankilta kivan kirjeen, jossa oli viisi paperista taloa, jotka piti liimata kasaan. Ne oli tosi hienoja. Ei pöllömpi pankki tuo Danske.


Siinäpä se meidän päivä oli. Ajattelin keitellä vielä pienet glögit mustaviinimarjamehusta, appelsiinista ja mausteista. Pitäähän sitä telkkaria jollain tavalla juhlia.

Hauskaa huomenna alkavaa viikkoa ja mukavaa toista adventtia vielä reilun tunnin verran.

1 kommentti:

  1. Se jouluvalohomma oli tämän vuoden hulluin tähän mennessä.

    Tölsy vaikuttaa hyvältä, ei muuta ku Identityn pariin!

    VastaaPoista