lauantai 7. joulukuuta 2013

6. Oi maamme Suomi, synnyinmaa, soi, sana kultainen...

Tampereella juhlittiin itsenäisyyspäivää räiskyvästi. 

Kävimme koko porukka pulkkamäessä aamupäivällä. Itse saavuin paikalla hieman myöhemmin, joten en ehtinyt todistaa mummin ja ukin mäenlaskua, mutta lapset jaksoivat pulkkailla vielä jonkin aikaa. Testasin uusia Kuoma-toppakenkiä ja voi että, kun olivat hyvät. Varpaat pysyivät lämpiminä ilman villapohjasukkia. Mahtavaa! Satoi muuten vähän lunta. Oli tosi mukava, kostea ilma. 


Syötiin kotona itsenäisyyspäivälounas ja valmistauduttiin illan ilotulituksiin. Kohti Laukontorin suuntaa vaelsi ihmisiä joka puolelta. Hauska tunnelma. Kerrankin paljon ihmisiä liikkeellä. Suuret naakkaparvet lentelivät yllämme, ihan kuin linnutkin olisivat aavistaneet, että kohta tapahtuu jotain. 


Ja niinhän sitä tapahtuikin. Oltiin lähellä Nalkalantoria, hieman puiden takana, mutta hyvällä paikalla kumminkin. Itsenäisyyspäivän ilotulitukset olivat upeat. Olisivatkohan olleet, jos isoja juhlia ei olisi pidetty Tampereella? Tulitukset olivat erilaisia kuin mihin on totuttu. Säkenöiviä ja timanttisia. Rakastan ilotulituksia. 


Kävelimme pienen lenkin Joulutorin kautta. Siellä oli niin täyttä, että ensimmäisen mahdollisuuden tullen pakenimme paikalta. Ei siinä tungoksessa kojuja ja tuotteita voinut katsella, kun piti varoa, ettei törmää vaunuilla toisiin ihmisiin. Kävelimme siitä Tallipihalla, jossa oli hieman rauhallisempi tunnelma. Karuselli tosin oli kovassa käytössä. Meidän lapset veivät taas iskän pyörimään. Tallipihan karuselli on kyllä ihana: vanhanaikainen ja kivasti joululauluja soittava vempele.


Illan pimetessä ja vastapäisen koulun valaistusta ihmetellessä söimme vielä aikuisten kesken porkkanapiirakkaa ja joimme glögiä. Juttelimme naapureista ja muista mukavistakin asioista. 

Oli ihana itsenäisyyspäivä!

Onnea Suomi!

1 kommentti:

  1. Ukin ja mummin mäenlaskut olivat kyllä aikamoinen näky! Simo ja Sonja laskevat hienosti yhdessä ja erikseen. Ilotulitus oli paras, mitä on tässä kaupungissa tähän mennessä nähty ja yksi parhaista, mitä olen koskaan nähnyt. Uusia kuvioita oli paljon.

    VastaaPoista