keskiviikko 11. joulukuuta 2013

11. Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella...

Joulurisu on partsilla, mutta varsinainen joulupuu puuttuu vielä. Siis ehkä. Toivon, että saadaan pieni pöytäkuusi olkkariin, mutta saa nähdä. Onneksi meillä on meidän risut. Tänään rakennettiin puun sijasta jouluikkunaa.

Pestiin Simon kanssa keittiön ikkuna. Löysin muutaman ylimääräisen verhonipsun ja alettiin laittaa ikkunaan kauriita, pehmopiparminttuja ja lippusiimaa. Siitä tulikin aika kivannäköinen systeemi.


Kävin välillä Niagarassa elokuvissa. Tällä kertaa katsoin Viimeinen rakkaus -nimisen leffan. Siinä Michael Cainen esittämä vanha leskeksi jäänyt mies kiintyy nuoreen tyttöön (näyttelee Clemence Poesy, joka on ollut ainakin muutamassa Harry Potterissa). Hidastempoinen elokuva oli ihan mukavaa katseltavaa. Siinä ei ollut mitään ärsyttävää, mutta ei se kovin syvällinenkään ollut. Ennemmin juuri kiva katsella (miehen asunto, Pariisi, maatalo...).

Kotona jatkettiin ikkunakoristeiden ripustamista. Tehtiin uusi piparitakina (saatiin eilen niin hienoja muotteja, että oli pakko), huomenna leivotaan. Simo kapsutti kattilan taikinajämistä taas niin puhtaaksi, että ei melkein tarttenut kattilaa pestä. Ja jakoi minimaalisista jämistä ihanasti Sonjallekin.

Keitin myös sitä ihanaa mustaviinimarjaglögiä, taas.

Tänään lyhyet tekstit, huomenna ehkä jotain enemmän.

Tunnelmallista aikaa ennen joulua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti